Jumeirah Mosque

Dubai eğlence merkezi olarak bilinse de kültürel olarak da çok ün yapmış bir kenttir. Bölgenin kültürel değerlerinden birisi de Jumeirah bölgesinde yer alan Jumeirah Cami’sidir. Bu cami tamamen halka açıktır ve gayrimüslimler ve Müslümanlar istedikleri zaman camiyi ziyaret edebilirler. Camiyi gezdiğiniz zaman Emirati ve Dubai kültürü ile dini hakkında çok çarpıcı bilgiler edineceksiniz.

Jumeirah Mosque

Cami kentin en önemli simgelerinden birisi durumundadır ve gün içerisinde binlerce kişi tarafından ziyaret edilir. Farklı eserler ve mimarileri tanımak ve görmek isteyen herkes bu bölgede gelerek fotoğraflar çekmek isterler. Cumartesi gününden başlayarak Perşembe gününe kadar haftanın 6 günü saat 10’da camiyi detaylı bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz. Cami ana girişine saat 9.45’e kadar gelmeniz yeterlidir önceden herhangi bir rezervasyon yapmanıza gerek yoktur. Bölgeye otobüs güzergahında yer almadığı için camiye taksi ile gitme daha kolay oluyor. Ziyaretçilerin tek başına camiyi gezmelerine izin verilmez geze bilmeniz için düzenlenen turlardan birine katılmalısınız. Cami kabartmaları, minareleri, kubbesi ve çok sayıda dikkat çeken güzelliğiyle sizleri de büyüleyecektir. Turlar eşliğinde düzenlenen geziler ortalama 75 dakika sürmektedir bu kadar uzun süren tur içerisinde neler olabileceğini tahmin etmek zordur o yüzden mutlaka bu gezilere katılmalısınız. Caminin içerisinde ve çevresinde palmiye ağaçları vardır ve etrafı beton korkuluklarla çevrilidir. Görkemli bir görünümü sahip olan cami içerisinde pencereler güneşin içeriye gireceği şekilde dizayn edilmiştir. Dubai’de görülmesi gereken çok sayıda yer vardır planlarınızı buna göre yapmanızda fayda var. Birkaç günlük gezi programı tüm Dubai’yi görmeye yetmez bu nedenle en az bir haftalık gezi günü belirlemeli ve Dubai’nin bu muhteşem yerlerini mutlaka keşfetmelisiniz.

Jumeirah Mosque

Tarihi ve kutsal yerler en az eğlence merkezleri kadar ilgi çekmektedir. Modern görüntünün yanında tarihi yapısı da harmanlanarak turistlere hiçbir zaman unutamayacakları anlar yaşatılır. Tarihi yapılar bölgenin geçmişteki izlerini taşır ve o bölgeye yaşayan insanların kültürlerini yansıtır. Düzenlenen turlara katıldığınızda gezinin yanında sizlere bol ikram da sunulur. 12 yaşından küçükler için ücretsiz olan turların maliyeti kişi başına ortalama 20 AED olarak belirlenmiştir.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru