Dubai Vize Birleşik Arap Emirliklerinin bir şehri olan Dubai'ye gitmek isteyen kişilerin alması zorunlu olan bir vize belgesidir. Alınacak Dubai Vizesi tüm Birleşik Arap Emirliklerinde (Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, Umm al-Quwain) 'de geçerli bir belgedir.

Dubai Vize Başvurusu

Turistik ve Transit olacak şekilde 2 çeşit Dubai Vizesi vardır. Dubai’ye turistik amaçlı ziyaretleriniz için tek girişli 29 günlük tek girişli, 29 günlük çok girşli, 90 günlük tek girişli ve 90 günlük çok girişli vize verilir diğer bir vize türü ise transit vize olup 96 saat geçerlidir, transit vize aktarmalı uçuşlarda havalimanı dışına çıkmak istenildiğinde ve terminal değiştirirken gerekli olan bir vize türüdür. Transit vizeler sadece Dubai Int. havalimanından aktarmalı uçuşu olan kişiler için alınabilmektedir.

Dubai Vizesi elektronik ortamda hazırlanıp Dubai Göçmenlik tarafından düzenlen bir vize türüdür. Vize başvurunuzun ardından ortalama 2-3 iş günü sonrasında vizeniz size mail yoluyla iletilecek olup siz vizenizin çıktısını alıp pasaportunuzla birlikte yanınızda bulundurmanız yeterli olacaktır. Dubai‘ye giriş yapmadan önce pasaport polisine pasaport ve vize evrağınızı beyan ettikten sonra ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Diğer ülke vatandaşlarının Türkiye'den Dubai Turistik vize başvurusu yapılabilmesi için en az 6 aylık geçerlilik süresi olan Türkiye oturum izni olması şartı aranmaktadır.

Dubai Göçmenlik Bürosu Dubai vizesine yapılacak olan her yeni başvuru için aynı evrakların tekrar hazırlanmasını talep etmektedir. Başvuru yapan kişi daha önce Dubai vizesi almış olsa bile Dubai vizesini tekrar alınabileceğinin garantisi bulunmamaktadır.

Dubai Vizesi Çeşitleri

29 Günlük  Dubai Vizesi yolcu Dubai’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 29 (yirmi dokuz) gün içinde ülkeden çıkış yapmak zorundadır.

90 Günlük Dubai Vizesi yolcu Dubai’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 90 (Doksan) gün içinde ülkeden çıkış yapmak zorundadır.

Vize süresinin dolmasına karşın yolcunun Dubai/BAE ‘den çıkış yapmaması durumunda Birtek Turizm Seyahat Acentası Dubai Vatandaşlık ve Göçmen Bürosu tarafından yolcu başına 3.000 USD cezaya çaptırılacak olup,rücu eden bu ceza Birtek Turizm Seyahat Acentası tarafından yolcudan yada firmadan tahsil edilecektir.


Dubai Hakkında Bilgiler

Dubai'de İş Hayatı

Dubai Ortadoğu bölgesinin en ileri refah seviyesine sahip ülkelerindne bir tanesidir. Milyon ve hatta milyar dolarlık inşaat projeleri ile Türkiye arasında geliştirdiği iş ilişkileri günümüzde bilişim sektörü ile de büyük bir ivme kazanmıştır. Dubai'nin kendine has para birimi Dirham olmasına rağmen ülkedeki yabancı nüfusun çokluğu doların kullanımını gerekli kılmıştır. Dubai içinde maaşlar genellikle dolar üzerinden ödenmektedir. Bu da Türkiye gibi çevre ülkelerden büyük bir nitelikli işgücü toplamasına fayda sağlamaktadır. Liberal politikalarla desteklemiş odluğu siyasi ve politik duruşu sayesinde istikrarlı yükselişine devam eden Dubai, nitelikli bir işgücü için güzel bir alternatif olabilir.

Dubai'de Yaşam

Dubai'de yaşam Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki genel kurallardan farklı olabilmektedir. Örneğin Dubai'de her türlü hoşgörülü bir ortama denk gelebiliyorken bir başka emirlikte bu hoşgörüye rast gelmeyebilirsiniz.Dubai'de yaşıyorsanız içki içebilir, başı açık şekilde gezebilirsiniz. İçki açık ortamlarda satılmıyor olsa bile otellerde, barlardan rahatlıkla erişebilirsiniz. Refah seviyesi ülkemizle karşılaştırıldığında çok yüksektir. Bundan dolayı ev kiraları vb. birçok harcama kalemi Türkiye'nin en az birkaç katı fiyatında bulmak zorunda kalabilirsiniz.

Dubai'de iklim  tahmin edebileceğiniz gibi oldukça sıcak geçmektedir. Tatilciler için önerilen en uygun tarihlerin Ekim-Kasım ayları olduğunu düşünecek olursak Mayıs-Ağustos aylarının ne denli bunaltıcı ve problemli olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dubai'de sürekli güneşli hava bulunmaktadır ve yalnızca kışayında 30 santigrat derecenin altına düşmektedir. Sıcak iklim sevmeyen kişiler için oldukça bunaltıcı olabilir.