Bastakia Dubai ve Dolphin Bay

Bastakia Dubai
Bastakia Dubai’ de tarihsel bir öneme sahip olan yerleşim alanıdır. Dubai’nin en eski yerleşim alanı olarak bilinir. Bulunduğu yer ise Dubai koyu kıyısında dar sokaklara sahip olup Dubai’nin en eski rüzgar kulelerini kendi içerisinde bulundurur. Dubai’nin şu an en eski binalarından olan El Fahidi Hisarı’da yine bu alanda bulunmaktadır.

Bastakia Dubai

Bölge çok uzun zamandan beridir Fars tacirlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Dubai’ de göç başlamamış iken burada nüfus yoğunluğu fazlaymış ancak petrolün de bulunmasının ardından buradaki insanlar yavaş yavaş farklı bölgelere doğru gitmeye başlamışlar Dubai’nin farklı semtlerine yerleşmişler. Bastakia’ ya ilk yerleşim tarihi yaklaşık olarak 1690’lı yıllardır. O zaman bölgede 60 konuttan ibaretmiş bu nedenle de dar sokaklar üzerine inşa edilmiş. Bugün baktığınız zaman sokakların sarmal yapısı da o günlerden kalmıştır. Daha sonrasında İran’dan gelen göçmenler bu bölgeye yerleşmişler ve konut sayısı da artmış. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz bugün Dubai’nin en eski binası olan El Fahidi Hisarı’ da o dönemde yani 1780’lerde inşa edilmiştir.

al-bastakiya-dubai

1970’li yıllara geldiğimizde ise bölgenin yarısı yeniden düzenlenme kararı alınmış yeni tesisler içinde yarısı yıkılmış. Bölgede baktığınız zaman bazı alanların tadilat yapılmadan o şekilde bırakıldığını görebilirsiniz. Bunun nedeni ise 1989 yılında bölgenin kalan yarısının da yeniden yıkılarak düzenlenmesi istenmiş ancak o dönemde İngiliz prensi Charles bölgeyi ziyaret ederek buranın yıkılmaması için yetkililerle görüşmeler gerçekleştirmiş. Bu görüşmeler neticesinde eski binaların korunması kararı alınmış ve yapılan planlamadan vazgeçilmiş.

 

Dolphin Bay
Yunus denilince insanın tek kelimeyle ayaklarının bağı çözülüyor. Çünkü onlar iletişimde o kadar güçlü canlılar ki onlara temas ettiğiniz de artık kendinizi kaybedebiliyorsunuz. Yunusa dokunmak sizi motive etmenin üzerinde iyileştirici bir güç veriyor. Bu nedenle de insanlar yunuslara dokunabilmek için adeta kuyruğa giriyorlar. Dubai’ de hizmet veren Dolphin bay’ da işte dünyada ki en sofistike yunus deneyimlerini yaşayabileceğiniz ender yerlerden bir tanesidir. Yalnız siz değil tüm aileniz yunusları izlerken ayrı bir keyif alacaklar. Dolphin Bay eğlence anlamında size keyifli saatleri ve etkileşimi sunabilecek bir eğlence alanı diyebiliriz.

Dolphin Bay

Kendinizi maceraperest olarak adlandırıyorsanız o zaman yunuslarla yüzmenin keyfini de mutlaka yaşamak durumundasınız.  Yunuslar siz ve çocuklarınıza bugüne kadar yaşamadıkları bir duyguyu belki de sevginin gücünü aktaracak.  Üstelik bu ölümsüz anı da fotoğraflayabilme imkanına sahipsiniz. Dünyada belki de ilk ve son yaşayacağınız bu deneyimi ölümsüzleştirebilirsiniz.

Dolphin Bay

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru