Dubai’de Sualtı Sporları

Dubai de tüplü dalışlar, Batı Kıyısı, Doğu Kıyısı ve Musandam Bölgeleri üzerinde yapılmaktadır. Tüplü dalış için bu bölgeler en çok tercih edilen alanlardır. Büyüleyici Sualtı Dünyasını Dubai'de keşfedeceksiniz.

Batı Kıyısı

Batı Kıyısı Dubai Dalış

Sahil süresince Dubai ve Abu Dhabi gibi yerlerin bulunduğu dalış hizmetleri en yoğun olan fakat dalış deneyiminden dolayı ortalama bir şekilde diyebileceğiniz bir bölge olarak bilinir. Dalış sporunun incilerinde görmeniz gereken mercan resifleri yok denebilecek kadar azdır. Basra körfezinin doğallıkları, sığ suları ve son senelerde artan tarama faaliyetleriyle çoğunlukla da görüş olanağı sınırlı bir şekildedir. Kısacası BAE'de bayı kıyısında görülmesi gereken dalış alanlarında kalıntıların olduğu bölgelerdir. Bazı korunan ve önemli sayılan kalıntılar ise Zainab ve MV Ludwig'dir. Tam lokasyona ulaşmak zor olsada uzun senedir faaliyet gösteren Abu Dhabi'deki birkaç dalış merkeziyle iletişime geçebilirsiniz.

Doğu Kıyısı

Doğu Kıyısı Dubai Dalış

BAE'nin doğu kıyısında yer alan bayı kıyısına göre daha etkileyici dalış deneyimi sizlere sağlamaktadır. Doğu kıyısıda en büyük şehirler Khor Fakkan ve Fujairaht şehirlerdir. Bu bölgede ise mercan resiflerine daha fazla rastlarsınız. Martini Rock ve Pinnacles'ta görmeyi umuyorsanız çeşitleri deniz canlılarıyla yüzerken de '' Ichacape 1'' ve ''Inchcape 2'' de yıllanmış kalıntılara da rastlamanız mümkün.

Musandam

Musandam Dalış

Basra körfezinin dar girişinde bulunan Musandan bölgesi ise Umman eyaletinde olup BAE tarafından ayrı bir şekilde kontrol edilmektedir. Teknik olaraksa BAE'ye dahil olmasa da en büyüleyici dalış yeri olarak bilinmektedir. Kıyı şeridi ise denize uzanan dağların su altı ve su üzerinde oluşturuğu inanılmaz manzaralar bulunmaktadır. Dağların dışın kıyı şeridinde küçük adalar bulunur ve dalış için çok uygun yerlerdir. Şanslıysanız yunuslar ile doğa ortamlarında da yüzme şansını yakalayabilirsiniz. Musandam'a kendi aracınızla da gidebilirsiniz. Dubai'den sadece 2 saat sürmektedir. Pasaportlarınızı mutlaka yanınıza alın. BAE oturumuna sahip olan yabancı kişiler iiçin Musandam girişinde alınan Oman vizesi yaklaşık olarak 80 ila 90 AED'dir. Vize fiyatları da her sene değişiklik göstermektedir. 
Ayrıca da Dubai'de de birçok türk dalışçılar bulunmaktadır. Turistlere yardımcı olmak ve dalış sertifikası da vermektedirler. Dalışa gittiğiniz vakit güvenilir Türklerle de karşılaşabilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru