Burj Khalifa

Burj Khalifa, Dubai metropolünde 828 metre yükselen dünyanın en yüksek binasıdır. Bu yönüyle dünyanın turizm açısından fazlasıyla ilgisini çekmektedir. 162 katlı kule tasarımı, aşırı çöl ortamında yüksek performans elde etmek için yerel kültürel etkileri en ileri teknolojisi ile yapılmıştır. Kule genel tasarımı, geniş bir karışık kullanım gelişiminin merkezi olan Burj Khalifa, ofisler, perakende alanı, konut birimleri ve bir Giorgio Armani oteli içerir. Binanın Y şeklinde bulunan kat planı, Basra Körfezi manzaralarını en üst düzeye çıkarmaktadır. Zemin katta yer alan gökdelen, yeşil alan, su özellikleri ve yaya dostu bulvarlar ile çevrilidir.

Burj Khalifa

Betonarme ve cam kaplamalı inşa edilmiş, Kule merkezi bir gerinmiş çekirdeğin çevresinde düzenlenmiş heykel hacimlerden oluşmaktadır. Bölgesel bir geometrisi ve mimarisinde şekillendirilen desenlendirme sistemlerinden esinlenmiştir. Kule düz bir tabandan yükselirken, gerilemeler yukarı doğru sarmal oluşturarak binanın kütlesini gökyüzüne ulaştığında azaltıyor. Doruk noktasında, merkez çekirdek ortaya çıkmakta ve bir mızrap oluşturmaktadır.

Burj Khalifa

İnanılmaz bir çöl manzarasına sahip şehir manzaralı bina Burj Khalifa turu en baştan itibaren genellikle 1.5 saat sürer. Bununla birlikte, dönüş yolculuğunu Burj Khalifa'nın tabanına yapmadan önce dilediğiniz kadar oyalanabilirsin. Rekor kıran yüksekliğinin ötesinde Burj Khalifa, malzeme kullanımını ve atığı azaltmak için yeni yapısal ve inşaat verimleri içermektedir. Bunlara, binanın üstünden az nemli havanın serinletildiği bir gökyüzü kaynaklı havalandırma sistemine dâhildir. Kule aynı zamanda dünyanın en büyük geri kazanım sistemlerinden birine sahiptir ve bu sayede çekirdek ortaya çıkmaktadır. Rekor kıran yüksekliğinin ötesinde Burj Khalifa, malzeme kullanımını ve atığı azaltmak için yeni yapısal ve inşaat verimleri içermektedir.

Burj Khalifa

Bunlara, binanın üstünden az nemli havanın serinletildiği bir gökyüzü kaynaklı havalandırma sistemi dâhildir. Bina bir mühendislik harikasıdır.  Kule aynı zamanda dünyanın en büyük kondensat geri kazanım sistemlerinden birine sahiptir. Merkezi çekirdek ortaya çıkmakta ve bir mızrap oluşturmaktadır. Rekor kıran yüksekliğinin ötesinde Burj Khalifa, malzeme kullanımını ve atığı azaltmak için yeni yapısal ve inşaat verimleri içermektedir. Yükselen Burj Khalifa'nın ilk yakın çekim görüntüsünü, göz kamaştırıcı bir yükseklikle örtüşen bir çatı penceresinden gören eşsiz bir bakış yakalanabilmektedir.

Dubai vizesine hemen başvuru yapmak için tıklayınız.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru