Dubai Bölgeleri

Dubai ticaretin merkezi olan önemli ülkelerden bir tanesidir. Her kültürden ve ırktan insanın bir arada huzurla yaşadığı bu yer gezilecek farklı bölgeleri ve mekânları ile meşhurdur. Şehir kendi içerisinde birçok bölgeye ayrılmaktadır. Bu bölgelerin her biri ayrı özellikleri barındırmaktadır. Burada yer alan tüm bu bölgeler her yıl birçok turist tarafından gezilen ve görülen yerler arasında yer almaktadır. En önemli bölgeleri aşağıdaki gibidir.

Yeni Dubai

Yeni Dubai Bölgesi

Yeni Dubai Bölgesi şehrin en yenilikçi bölgelerinden bir tanesidir. Şehirde bulunan bu bölgenin en önemli özelliği dışarıdan gelen kişilerinde mal ve mülk almasına izin verilmesidir. Bu yolla birçok kişi ev veya arsa sahibi olmaktadır. Yeni yeni şehirleşmeye başlayan bu yerin iç bölgeleri hala ağaçlarla kaplıdır. Bu iç kesimlerde golf gibi spor dalları için özel alanlar ve yerler yapılmıştır.
 
Bur Dubai

Bur Dubai

Bu bölge şehrin en tarihi bölgelerinden bir tanesidir. Dünya çapında ünlü olan eski binaları ve müzeleri ile meşhurdur. Şehrin tarihini öğrenmek ve müzeleri gezmek isteyen birçok turist bu bölgeye akın etmektedir. Bur bölgesi daha çok devlet işlerinin yürütüldüğü önemli ve merkezi yerlerden bir tanesi olmaktadır.
 
Deira

Deira

Dubai Deira Bölgesi turistlerin yoğun olarak rağbet ettiği yerlerden bir tanesidir. Bunun sebebi içerisinde birçok pazarı ve çarşıyı barındırıyor oluşudur. Bu sayede turistler sevdiklerine özel ve geleneksel hediyelerden satın alabilmektedir. En turistik yerlerden biri olan Deira’ da dönem dönem çeşitli festivaller ve şölenler yapılmaktadır.
 
Out Metha

Out Metha

Bu bölge daha çok klasik bir tatil yapmak ve kafa dinlemek isteyenler için ideal olan bölgelerden bir tanesidir. Şehirleşmenin yoğun olduğu bölgede birçok kaliteli otel bulunmaktadır. Bu sayede kaliteli bir otelde hoş ve rahat bir tatil geçirilebilmektedir. Out metha bölgesinde yapılabilecek aktiviteler aşağıdaki gibidir;
 

  • AVM: Bölgede otellerin dışında büyük AVM’ lerde bulunmaktadır. Birçok önemli markanın yer aldığı bu AVM’ ler mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.

  • Buz pateni: AVM' lerin dışında da yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır. Özellikle buz pateni ve teleferikler turistlerin gözde aktiviteleri arasında yer almaktadır.

  • Yelkenli: Out metha bölgesi birçok yelkenlinin giriş ve çıkış yaptığı bölgelerdendir. Bu yelkenlilerin verdiği yemekli tur gezileri turistlerin gözde tercihlerinden biri olmaktadır.

Jumeirah

Jumeirah

Bölge zengin ve rahat yaşam koşulları ile bilinmektedir. Bu bölgede yaşayan kişilerin çoğu şehrin parasal durumu en iyi olan önemli kişileridir. Bu sebeple birçok imkânın yer aldığı Jumeirah, şehrin zengin bölgelerinin görülmesi açısından oldukça önemli olmaktadır. Tertemiz plajları ve her giyim ürünün bulunabildiği mağazaları ile meşhur olan bu bölgede otel fiyatları çok daha pahalı olmaktadır.
 
Körfez

Dubai Körfez Bölgesi

Dubai Körfez şehirde yer alan bölgelerden en önemlisidir. Şehrin kalbi denebilecek bu bölge gezi için çok da uygun olmamaktadır. Kendine özgü yapısı ile bilinen körfez bölgesi şehrin yenilenmesine ve gelişmesine aldırmadan farklılığını ve özelliğini sürdürmektedir. Dubai mutlaka görülmesi gereken önemli ve farklı yerlerdendir. Şehirde yer alan tüm bu bölgeler tek tek incelenmeli ve zaman ayrılarak gezilmelidir. Bu önemli ve değerli şehri gezmek ve görmek isteyenlerin vize çıkarması gerekmektedir. 

Vize işlemlerinin en pratik ve hızlı bir şekilde halledilebilmesi adına Online Dubai Vizesi sayfamızdan başvuruda bulunabilir bu bölgelere ziyaretlere başlayabilirsiniz.. 
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru