Dubai Çöl Safari Turu

Duabi'ye ilk gittiğinizde önce otele yerleşeceksiniz. Daha sonrasında ise eminim safari turuna meraklıysanız direkt olarak saatlerini öğrenmek isteyeceksiniz. Çöl safarisi sabah erken saatlerinde olmakta ya da bazen öğleden sonraları yapılmaktadır. Bazı tur programları ise kamp alanında sabahlamalar da olabilmektedir. Genellikle 4x4 Jeepler ile sizi alacaklar direkt Al Awir'de çöl safarisi olarak özel korunan bir bölgeye götürecekler. Otelinizin nerde olduğuna bağlı olarak 40 ila 50 dakika civarında sürmektedir.

Dubai Çöl Safari Turu

Çöle girdiğiniz zaman ilk önce arabalar hepsi bir noktada buluşur. Daha sonra araçların lastikleri yola devam edebilmek için hazır hale getirilir. 35 PSI olan hava basınçları, çöl yolu için 15 PSI'ya düşmektedir. Kuma ayak basmanın sevincini kesinlikle yaşacaksınız. Dikkat etmeniz gerekense öğle yemeği ya da tıka bası dolu bir kahvaltı yapıp yola çıkmayın. Aksi takdir de çok fena bir şekilde araç tutması denilen vakayı yaşamanız mümkün. Araçta ise arka koltuklar çok rahatsız olur. Safariyi yapan şoförler, arabalarının sanki limitlerini zorluyormuş gibi çöldeki tüm tepe ve çukurlarda araçlarınızı korkusuz bir şekilde kullanacaklar fakat bu durumdan korkmamalısınız. Sadece bu sürüşün keyfini çıkarmayı deneyin. Ara sıra mola verilip hem biraz soluklanmanız hem de uzaklaşan arabaların tekrar bir araya gelmesi bekleniyor. Safari esnasında cam açmanız yasak. Bundan dolayı molalar da temiz hava almanız daha iyi olmaktadır. Yolculuk esnasında mideniz bulanıyor ise şoförü mutlaka haberdar etmelisiniz. Aracı durdurup camları açmaya izin vermekteler.

Dubai Çöl Safari Turu

Bekleme noktaları da bulunmaktadır. Bu bekleme noktalarında isteyen kişiler ATV ve motosikletler ile 3 ila 5 dakikalık kısa turları da deneyebiliyor. Eğer kamp alanı imkanını sizlere sunuluyorsa eski zamanlarda yer alan Arap yaşamının yansıtılmaya çalışıldığı keyifli bir ortam hazırlanmış oluyor. Kapıda dilerseniz deveyle 100-200 metrelik kısa bir tur imkanı bile sunabilmekteler. Kampta hediyelik eşya satan ve nargile köşesi bile bulunuyor.

Dubai Çöl Safari Turu

Ortada ise sahne gibi ve sahnenin etrafına da masalar yerleştiriliyor. Açık büfe yemeklerinden yerken aynı zamanda da sahnede dansöz gösterileri de yapılmaktadır. Daha sonra ise saat bitimin çölden anayola doğru çıkıp ilk benzin istasyonunda mola verip lastikler tekrardan eski haline getirilip otele varırsınız. Eğer tura katılmayı düşünürseniz mutlaka kıyafet olarak şort ve terlik tercih edin. Fakat akşamı da unutmadan yanınıza uzun bir şeyler de almalısınız.
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru