Dubai Havaalanı & Dubai Duty Free

Dubai Havaalanı
Ortadoğu'nun en büyük havalimanı olan Dubai Havaalanı veya resmi adıyla Dubai Uluslararası Havalimanıdır. Deira bölgesinin yakınlarında, Garhoudla Qusais semtlerinin arasında bulunan Dubai Havaalanı, dünyada bulunan yolcu sayısından en kalabalık olan 6. havalimanı olarak bilinmektedir. Emirates Havayolları ve FlyDubai'nin ana uçuş merkezi olarak 3 adet terminal yer almaktadır.

Dubai Havalimanı

Dubai Havaalanının 1. terminali, ana terminal olarak kullanılmaktadır. THY dahil olmak üzere büyük havayolu firmaları kullanmaktadır. Terminal binası oldukça büyüktür. Fakat daha çok eski görünümüyle dikkat çekmektedir.
Terminal iki ise FlyDubai gibi ucuz havayolları tarafından kullanılmaktadır. Sabiha Gökçenle Dubai Havaalanı arasında uçuşlar gerçekleştiren Pegasus da burayı kullanmaktadır. Terminal üç ise 4 milyar bütçeyle son teknolojiyle yenilenmiş olan terminal, Emirates Havayolları tarafından kullanılmaktadır. Terminal 3'te bulunan Duty Free de oldukça çok zengindir.

Dubai Duty Free

Dubai Duty Free, satış toplamına bakıldığı zaman dünyanın en büyük havaalanlarından kabul edilmektedir. Kozmetik, altın, parfüm, alkol, elektronik ve çikolat gibi ürünleriyle zenginliğine öne çıkaran Duty Free, vergisiz alışveriş imkanlarıyla daha çok ön plana çıkmaktadır.

Dubai Duty Free

Özellikle de Emirates Havayolu'nun Terminal 3 yerinde olan mağazalar daha fazla zenginlikle ön plana çıkar. THY'nin kullandığı zaman Terminal 1'de bulunan Duty Freeyse çok büyük sayılmamaktadır. Fakat yine de elektronik eşya veya çikolatalı hurma gibi ürünlerede burada rastlayabilirsiniz. 
 

Dubai Havaalanıyla Şehir Merkezi Arası Ulaşım

Dubai Havalaanı'na Türkiye'den 3 saat 45 dakikalık bir uçuştan sonra iniş yapabilirsiniz. Terminal 1 ve 3 birbirleriyle bağlantılıdır. Terminal 2'yse yazının başında da belirttiğimiz gibi ucuz havayolları tarafından kullanılmaktadır. Dubai Havaalanı'ndan merkeze doğru ulaşımlarda en iyi yolsa taksi kullanmanızdır

Dubai Havalimanı Taksi

Dubai Havaalanı'ndan otelinize rahat bir şekilde ulaşmanızın tek yolu taksidir. Şehrin içerisinde 4,30 AED ile açılan taksimetreler Dubai Havaalanı'ndan binildiği zaman 27 AED ile açılmaktadır. Havaalanı şehrin Deira bölümünde yer almaktadır. Dubai Havaalanıyla Deira arasından yapacağınız yolculuk yaklaşık bir şekilde 30-40 AE tutmaktadır. Burj Khalifa başta olmakla beraber birçok gökdelenin ve ticaret merkezinin bulduğunu bölgelerde taksiyle 60 ila 70 AED Türk Lirasıyla 65-70 TL arası tutabilmektedir. Oteliniz Jumeirah kıyılarındaysa, Dubai Havaalanı'ndan bölgeye taksiyle 80 AED 75 TL'dir. Belki daha fazlasını da gözden çıkartmanız gerekebilmektedir. Dubai taksileri ise genel olarak temiz ve lükstür.  Şoförlerin çoğu yabancıdır ve genel olarak Pakistan, Filipinliler ve Hindistan gibi milletlerden olan kişiler çalışmaktadır. Genellikle İngilizceleri güzel olduğundan anlaşma konusunda da sıkıntı çekmezsiniz.
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru