Dubai Marina Turları

Dubai, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir turizm alanıdır. Özellikle son zamanlarda, insanlar tarafından en çok tercih edilen ve ziyaret edilen bölgeler arasındadır. Dubai denildiği zaman, mutlaka ilk akla gelen denizi olacaktır. Denizinin temizliği ve berraklığı, birçok insanı büyülemiş durumdadır. Hal böyle olunca, Marinalardan kalkan yatlar, tur botları ve tur tekneleri önem kazanmıştır.

Dubai Marina Turu

Dubai'de Marina Turları
Marinadan kalkan tekneler ve yatlar bir hayli fazladır. Kişilerin isteklerine ve arzularına göre, farklı deniz turları seçilebilir. Ayrıca fiyatları normal seviyelerdedir ve bütçeleri kesinlikle zorlamaz. Tur boyunca, Dubai'nin eşsiz manzaraları ve etkileyici binaları altında, bir tur yapılır ve akıllarda kalıcı özelliktedir. 

Turların Hizmetleri
Turlar birçok farklı hizmeti içerisinde barındırır. İçerisinde bulunan hizmetler tur organizasyon şirketine göre farklılık gösterebilir. Genelde yapılan turlar aşağıdaki gibidir.

  • Dubai Yelkenli tekne turları
  • Sürat teknesi turları
  • Dubai Yat turları
  • Tekne Turları

Yukarıda yazılmış olan turların fiyatları birbirinden farklıdır. Buna ek olarak içerisinde yapılan hizmetler, turu düzenleyen şirketler tarafından aktarılır. Bu aktarmalara göre, fiyatlar belirlenir ve turlar başlar. Turların bazılarında yemek ve ikramlar da verilir. Bazılarında ise, alkol bile vardır. Doğal olarak fiyatlandırmalarda buna göre yapılır. Turların içerisinde birçok görevli bulunur ve görevliler tur boyunca bazı bilgileri aktarır. Buna ek olarak tur yapılırken, her dil için ayrı bir çevirmen bulundurulmaktadır. Çevirmenlerin olması da, konuklara yapılmış olan ayrıcalıktır.

Fotoğraf çekmek serbesttir ve gönül rahatlığı ile fotoğraf video çekilebilir. Her yolcu için ayrılmış bir alan vardır ve tur boyunca bu alanlar kişilere aittir. Tüm bu hizmetler, büyük tur tekneleri için geçerlidir. Sürat teknelerinde yapılan turlar, oldukça etkileyici ve akıllar kalıcıdır. Tekneleri süren kişiler belirli hızda ilerler ve konuklara unutamayacakları anlar yaşatır. Tur devam ederken, bazı su oyunları da oynanır. Teknenin arkasına bağlanan şişme botlar ile büyüleyici Dubai manzarasında eğlenceli oyunlar oynatılmaktadır.

Dubai Tekne Turu
 

Turların İşleyişi
Tur fiyatları incelenir ve turu düzenleyen şirketler ile iletişime geçilir. Fakat önceden rezervasyon yapılması gerekir. Aksi takdirde Marina Dubai’ de genelde yoğun olduğu için, yer bulmak imkânsız olabiliyor. Fakat anlık gidileceği zaman, hızlı giriş alanları olmasından dolayı rahatlıkla yer bulunabilir. Bu alanlar anlık gelen konuklar için ayrılmıştır. Karar aşamasından sonra, gerekli güvenlik önemleri alınır ve tura başlanır. Tur boyunca, gerekli açıklamalar yapılır ve yapılacak olan hizmetler hakkında kısa bilgiler verilir. Konukların dışarıdan yiyecek ve içecek getirmesi kesinlikle yasaktır. Nedeni ise, yatlarda çok uygun fiyatlarda servisler yapılmaktadır.

Dubai Tekne Duru Marina

Turlar devam ederken, konuklara bir harita verilir ve haritadaki yerler hakkında kısa anekdotlar aktarılır. Denize girmek serbesttir ve tur görevlilerin izni dahilinde belirli alanlarda girilebilir. Üstelik bazı turlarda, su altı dalışı için ekipmanlar bulunur. Bu ekipmanlar ile denizin en derinlerine dalınabilir ve su geçirmeyen telefonlar vasıtası ile bu anlar ölümsüzleşir. Turlar belirli saat aralıklarında olduğu için, saatler yaklaştığı zaman marinaya doğru yavaş yavaş gelinir.

Bu muhteşem turlardan faydalanmak ve şehrin inanılmaz güzellikleri ile kucaklaşmak isteniyor ise, mutlaka vize alınmalıdır.  Dubai Vizesi işlemlerisayfamızdan online olarak yapılmaktadır. Başvuru formunu doldurarak, güvenli bir şekilde vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru