Dubai Sykdive

Dubai çeşitli aktiviteleri ve etkinlikleri ile birçok turisti kendisine çeken yerlerden bir tanesidir. Ülkede yapılan en önemli aktivite ise skydive olmaktadır. Şehre sadece skydive yapmak için bile gelen birçok turist bulunmaktadır. Her gün onlarca cesaretli kişinin atlayış yaptığı bu aktivite Dubai’ye gelindiğinde mutlaka yapılması gereken şeyler listesi içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır.
 
Peki, Skydive nedir?

Dubai Skydive

Dubai Skydive aktivitesi oldukça heyecanlı ve adrenalinli aktivitelerden bir tanesidir. Herkesin yapmaya cesaret edemediği bu aktivite adrenalini doruk seviyesine çıkaracaktır. Profesyonel kişiler aracılığı ile yapılan bu aktivite paraşüt yardımı ile uçaktan atlama sistemine dayanmaktadır. Özellikle deneyimsiz kişilerin mutlaka bir uzman ile birlikte atlayış yapması gerekmektedir. Daha önce birkaç kez atlayış yapılmış ise tek başına atlanması da mümkün olmaktadır. Atlayışın yapılabilmesi için uçağın belirli bir yükseklik seviyesine ulaşmış olması gerekmektedir. Skydive atlayışının yapılabilmesi için bazı kurallara dikkat edilmelidir. Bu kurallardan ilki yaş faktörü olmaktadır.

Dubai Skydive

18 yaş altı kişiler için atlayışa izin bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra yaşlı kişilerde de herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair kilo ve boy kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Aşırı kilolu kişilerde de 18 yaş altı kişilerde olduğu gibi atlayışa izin verilmemektedir. Bunun dışında atlayışın yapılacağı gün normal tişört giyilmesi gerekmektedir. Bunun sebebi atlayış esnasında takılacak olan ekipmanlardır. Ayakkabı seçimi olarak ayaktan çıkabilecek babet ya da terlik gibi ürünler değil kaliteli ve sağlam bir spor ayakkabı giyilmesi gerekmektedir. Tüm bu koşullar sağlandığında atlayış için hazır olunmaktadır. 

Dubai Skydive

Skydive Nasıl yapılır?

Dubai Skydive atlayışı için gerekli olan aşamalar aşağıdaki gibidir;

  • Dubai Skydive macerası adına atlayışı için ilk olarak bir rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Bu rezervasyon işlemleri internet aracılığı ile yapılabilmektedir. Bunun için çok önceden rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Daha sonra rezervasyonun alındığı gün herhangi bir hava sıkıntısı yok ise atlayış gerçekleştirilecektir.
  • Atlayış için erkenden merkezde olunmalı ve atlayış için beklenmelidir. Gerekli ücretler ödendikten sonra kişi atlayış için hazırlanmaktadır.
  • Atlayış esnasında isteğe bağlı olarak fotoğraf ve video çekimi yapılmaktadır. Bu tarz işlemler ücretin biraz daha fazla olmasını sağlayacaktır.
  • Uçak yeterli yüksekliğe ulaştığında eğitmenle birlikte atlayış yapılmaktadır. İnişe yakın açılan paraşüt ile eşsiz bir Dubai deneyimi yaşanmaktadır.
  • Atlayış esnasında fotoğraf çekimlerinin yapılabilmesi için fotoğrafçıda atlayış yapmaktadır. Bu sayede ilk atlayış ve iniş anı tüm netliği ile yakalanmaktadır. Video çekimi ise uçaktan atlayış anında itibaren başlatılmaktadır. Atlayışlar palmiye adası üzerinden yapılmaktadır. Bu sayede fotoğraf çekimi sırasında ortaya eşsiz manzaralar çıkmaktadır. Çekilen tüm fotoğraflar ve videolar kişiye yıllarca unutamayacağı anılar olarak kalmaktadır.

Dubai Skydive

Dubai Skydive fiyatları ne kadardır?

Dubai Skydive ücretleri oldukça pahalı olmaktadır. Kredi kartı olarak sadece mastercard ve visa kart kabul edilmektedir. Atlayışın yapılabilmesi için ilk olarak depozito sonra kalan para ödenmektedir. Oldukça pahalı olan bu aktivitenin ödenen tüm paralara değdiği bilinmektedir. Bu sebeple her yıl yüzlerce kişi skydive atlayışı yapmaktadır.

Tüm bu maceraları yaşamak ve Dubai’nin eşsiz güzelliklerini görmek için ilk olarak vize çıkartılması gerekmektedir. En güvenilir vize işlemleri için Online Dubai Vizesi başvurunuzu yapın.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru