Dubai Uluslar Arası Fuar Merkezi

Dubai, denince ilk akla gelen Arap yarım adasında tatil merkezi olmasıdır. Deniz, kum, güneş turizmin yanında bu ülke aynı zamanda uluslararası faaliyetleri ile birçok ülkedeki önemi markaları misafir etmektedir. Tatil turizmi yanında iş turizminde de önemli merkezlerden olan, Birleşik Arap Emirliklerine Bağlı olan ülke Dubai, Adeta Arap Yarım Adasında parlayan bir inci gibi durmaktadır.

Dubai Uluslar Arası Fuar Merkezi

Gelir kaynakları birçok Arap ülkesinde olduğu gibi petroldür. Bunun yanında petrokimya, çimento ve alüminyum sektöründen de gelir elde edilmektedir. Bu gelir kaynakları ile Dünya’nın en zengin 3. Ülkesi konumunda olan Birleşik Arap Emirliklerinin en çok söz sahibi olan emirliğinde, kişi başı hasıla 56.920 Dolar’ı bulmaktadır.

Ülke turizm ve petrol ve petrol ürünleri gelirleri yanı sıra Ortadoğu’da bankacılık ve finans merkezi görevi de görmektedir. Dünya çapındaki birçok dev finans kuruluşunun bu emirlikte şubesi bulunmaktadır. Bu özelliği ile finansal anlamda orta doğu, uzak doğu, Avrupa ve Amerika’yı birbirine bağlayan bir finansal köprü görevi görmektedir.

 Dünyanın en önemli fuarları Dubai'de!

Dubai Araç Fuarı

İş dünyasının bu derece hızlı olduğu ülkede, her sene beklenen bir şekilde uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmaktadır. İş dünyasının merkezi konumundaki Dubai Ticaret merkezinde bulunan, Uluslararası Fuar Merkezi, her dönem önemli dünya markalarını ağırlamaktadır. Uluslararası fuar merkezinde faaliyet gösteren önemli fuarlar işe şöyle;

  •  Dünya’nın en büyük gıda fuarı Gulfood
  •  Dünya’nın en büyük ve önemli emlak fuarı Cityscape Global
  •  Dünya’nın en büyük gayrimenkul fuarı “Dubai International Property”
  •  Kozmetik fuarı Beautyworld Middle East
  •  Uluslararası Tarım ve hayvancılık fuarı Agrame
  •  Dünya’nın En büyük 3. Havacılık fuarı Dubai Airshow
  •  Turizm Fuarı Arabian Travel Market (ATM)

 
Bu ülkede ticaret avantajlı

Dubai Uluslar Arası Fuar Merkezi

Yukarıda listelediğimiz fuarlar, yıl boyunca fuar merkezinde yapılan organizasyonların en büyükleri arasındadır. Her yıl bu tür organizasyonlar artarak gerçekleşmektedir. Bu ülke gümrük vergilerinin çok düşük olması, firmalar için cazip gelmekte olup, burada ticaretin hızlı olmasının en büyük nedenlerinden biridir. 

Siz de uluslararası faaliyette ticaret yapan bir firma iseniz ya da bireysel olarak bu fuarları gezmek isterseniz detaylı bilgi ve tüm vize işlemleri için online vize başvurunuzu sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru