Dubai Yemek Kültürü

Dubai her kültürün yemeğinin bulunabildiği, zengin bir coğrafya. Mısır, Çin, Türk, Lübnan, Fransız tüm kültürlerin mutfaklarına dair yemekler bulunabiliyor. Ayrıca bu kültürlerin bir sentez oluşturması sayesinde yeni ve eşsiz lezzetler de bu topraklarda ortaya çıkıyor. Dubai Yemek Kültürü için en popüler yemeklere bir göz atalım.

Chelo Kebabı

Chelo Kebabı

Bhelo kebabı Dubai çevresinde yenebilecek en leziz yemeklerden biri. Yemeğin geçmişi İran kültürüne dayanıyor. Bu ülkeye gelen İranlıların getirdiği bir lezzet. Chelo bir kebap türü. Kuzu veya tavuk etinden hazırlanabiliyor. Chelo kebabı yanında ıspanak, yoğurt ve acı sarımsak ile servis ediliyor. Bu lezzetlere ek olarak pilav, gözlenmiş domates de tercih edilenler arasında. 

Halo Halo

Halo Halo

Dubai yemek kültürü deyince olmazsa olmaz yemeklerden Halo Halo da tercih edilebilecek leziz yemeklerden biri. Geçmişi Filipin coğrafyasına dayanıyor. Egzotik lezzetlerden biri olarak görülen Halo Halo yemeği bir tatlı. Halo Halo tatlısı yapan yere göre çok çeşitli tatlar alabiliyor. Bunun sebebi net bir malzemeler listesinin olmaması. Süt ve buz karışımının içerisinde koyulanlar Hindistan cevizinden başlayarak barbunya baklagiline kadar değişiklik gösterebiliyor. Ancak havalar sıcak olduğunda herkesin beğenebileceği, ferahlatıcı bir lezzet. 

Manousheh

Manousheh

Manousheh Lübnan mutfağından misafir olmuş bir yemek. Lübnan pizzası olarak da geçiyor. İçerisinde peynir, baharat, yumurta, et, sucuk gibi birçok malzeme çeşidi bulunabiliyor. Nasıl bir manousheh yemek isteniyorsa ona göre bir sipariş veriliyor. 

Momos

Momos

Momos ise Nepal ülkesinden geliyor. Dediğimiz gibi Dubai yemek konusunda oldukça zengin ve birçok kültüre ev sahipliği yapıyor. Bu sebeple ülkedeki yemek çeşitleri dünyadaki kültür sayısı ile bile ölçülebilir. Nepalin geleneksel yemeklerinden biri olan Momos yemeği genellikle öğle yemeklerinde tercih edilmektedir. İçerisinde aromalar, baharat ve domates gibi yemekler bulunmaktadır. 

Maskouf

Maskouf

Maskouf kömür ateşinde yavaş yavaş pişirilen ve Irak mutfağına ait bir lezzet. Dubai yemek kültürü sınıfında oldukça hafif ve doyurucu olarak nitelendirilen bu yemek tuzlanıyor sirke ve limon ile de süsleniyor. Sonrasında değişik soslar üzerinde kullanılabiliyor. Soslar müşterilerin damak zevkine kalmış.

Sambal Tepe

Sambal Tepe

Sambal Tepe yemeği Dubai topraklarına Endonezya’dan katılan bir yemek. Ünlü Dubai Kızarmış Tampeh adlı bir yiyeceğin baharatlı soslar ile bezenerek pilav ile servis edilmesiyle oluşuyor. 

Mandi

Mandi

Mandi Yemen topraklarında doğmuş bir lezzet. Tavuk ve pirinç barındıran Mandi, tandırda yavaş yavaş pişen tavuk eti ile yapılıyor. Servis edilirken domates sosu, yoğurt ve fındık kullanılıyor. Yerliler tarafından gerçek tadının elle yenerek çıkartıldığı iddia ediliyor. Ancak bu elbette tercihe kalmış. 

Ghuzi

Ghuzi

Ghuzi baharat ve etin birlikteliğinden doğmuş enfes lezzetlerden biri. Geleneksel bedevi yemeği şeklinde de tanıtılıyor. Servis edilirken pilav üzerine baharat konuluyor.  

Falafel

Falafel

Dubai Falafel ise bir köfte çeşidi ismi. Ancak servis edilirken pita ekmeği, susam, nohut, yeşillik ve tahinli sos ile birleşerek servis ediliyor. Bu sebeple Falafel denildiği zaman tüm bu malzemelerin bir araya gelmiş hali anlaşılıyor. 

Shurba Addis

Shurba Addis

Shurba addis ise bir çorba türü. Dubai halk bu yemeği çok fazla tüketiyor ve gelen turistler de oldukça beğeniyor. Mercimek çorbasının içerisine çeşitli etler yerleştirilmiş ve daha baharatlandırılmış halidir diyebiliriz. Shurba Addis ülkede her noktada bulunabilir, her köşe başında satan bir yer mutlaka vardır. 

Dubai vize işlemleri için Dubai Vizesi  linki üzerinden yardım ve destek alabilir sorunsuz şekilde vize işlemlerinizi gerçekleştirerek bu eşsiz yemek lezzetine sizler de katılabilirsiniz.
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru