Dubai Zoo

Arap yarım adasında bulunan türünün en eski hayvanat bahçelerinden bir tanesidir. Dubai’ye gelen turistlerin başta görmek istedikleri bir yer olarak karşımıza çıkar. Çünkü hayvanat bahçesinin içerisi oldukça ilgi çekici ve eğlencelidir.

Dubai Zoo

Hayvanat bahçesinin kuruluşunun ilk yıllarına baktığınız da burada büyük kediler ve maymunlar gibi yalnızca birkaç hayvan çeşidi bulunuyordu. Ancak daha sonrasında akvaryumunda dahil edilmesiyle birlikte hayvan çeşitliliği açısından da fazlalaştırıldı. 1971 yılına gelindiğinde ise Dubai belediyesi tarafından devralındı ve bir kısmı yeniden tasarlanarak inşa edildi. O zamandan bugüne kadar Dubai Zoo sürekli olarak bir yenilenme ve inşaat halindeydi. Dubai Zoo özellikle çocuklu aileler tarafından günümüzde bir cazibe merkezi olarak tercih ediliyor. İçerisinde bulunan modern tesisler buraya olan ilginin de sürekli olarak artırılmasını sağladı. Dubai Zoo içerisindeki hayvanlar bakımından dünyanın her bölesindeki hayvanları da bünyesinde barındırıyor.

Dubai Zoo

Dubai hayvanat bahçesinde yaklaşık olarak 984 tür hayvan yer alıyor bunların arasında ise tilkiler, sırlanlar, pumalar, aslanlar, jaguarlar olmak üzere memeli hayvanlara sahip. Hayvanat bahçesinin diğer konukları ise Şempanzeler, babunlar, maymunlar, geyik, ayılar, kirpi, zürafalar ve barbar koyunlar.

Dubai Zoo

Hayvanat bahçesinde nesli tükenmekte olan hayvanları da görebilmek mümkün bu hayvanlar arasında Sokotra shag veya dahil karabatak,  Bengal kaplanı , goril, alt türleri bozkurta  ve  Arap kurt ,  Sibirya kaplan yer alıyor.  Çocuklar tarafından en çok ilgi çeken alanı ise kuşların olduğu bölüm bu bölümde deve kuşu, kartal ve papağanlar bulunuyor. Hayvanat bahçesi tesisi içerisinde kadın ve erkeklerin özel ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri yerler bulunuyor. Aynı zamanda dinlenmek için gölgelik alanlarda mevcut.  

Çalışma saatleri

  • Yaz zamanlaması:  10:00 18:00 
  • Kış zamanlaması:   10:00 17:30 
  • Hayvanat bahçesi Salı günü kapalı.

Giriş bedeli

  • Her kişi için 2 DHS ücret alınmakta 
  • 2 yaşından küçük çocuklar ücretten muaflar
  • Özel ihtiyaçları olanlar için ücretsiz çıkış giriş.

Dubai Zoo

Hayvanat bahçesine girişlerde güvenlik konusuna da önem veriliyor. Özellikle hayvanat bahçesinin temiz tutulması ve de belirtilen bölgelere atıkları bırakılması gerekiyor. Bunun yanı sıra bitkilere dokunmak yasaklanmış.  Çocuklar ebeveynleri olmadan ya da onlara bir yetişkin eşlik etmeden içeriye alınmıyor.  İçeride meydana gelebilecek bir zarardan misafirler sorumlu tutuluyor.  Hayvanat bahçesi içerisinde yönetimden izin alınmadan ticari faaliyetlere de izin verilmiyor.  Aynı zamanda Dubai’nin giyim kuşama önem verdiğini biliyoruz bu nedenle de burayı ziyaret etmek istiyorsanız uygun kıyafet tercihinde bulunmanız gerekiyor. Hayvanlara ne sebeple olursa olsun yiyecek vermek yasak. 

Adres:  Jumeirah 1 (Jumeirah Alışveriş Merkezi ve Mercato Merkezi yakınında) Jumeirah Caddesi, Dubai -UAE. 
Tel. : +971 4 34 40462 +971 4 349 6444 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru