Dubai'de Toplu Taşıma

İnanılmaz mimarisi, bol miktarda eğlence seçenekleri, harika ılıman iklimi ve bozulmamış plajları ile ihtişamlı Dubai'de toplu taşıma denince bilmeniz gerekenleri 9 maddede derledik.

1. Nol kartları

Dubai Nol Kart

Dubai toplu taşıma seçenekleri Kamu taşımacılığını kamu için daha verimli ve kullanışlı hale getirmek için otobüs, tramvay, su otobüsü gibi çeşitli toplu taşıma formlarında geçerli bir kart çeşididir. 

 
2. Dubai Metrosu

Dubai Metrosu

Temiz, hızlı, modern ve tamamen otomatikleştirilmiş bir demiryolu sistemi olan Dubai metrosu, çok kapsamlı olmasa da, Dubai Havalimanı, Emirates Alışveriş Merkezi ile Burj Khalifa gibi belli başlı turistik yerlere ulaşımı kolaylaştırıyor.

3. Taksiler

Dubai Taksi

Benzeri diğer metropol şehirlerine kıyasla, Dubai'deki taksi nispeten ucuzdur ve Dubai Yol ve Taşıma Otoritesi ( RTA ) tarafından sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. En önemlisi de taksicilerin çoğu akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilir durumdadır.

4. Otobüsler

Otobüsler

Dubai'nin otobüs ağı oldukça geniştir ve otobüsler metrodan varış noktanıza kadar mükemmel bir bağlantı noktasıdır. Jumeirah Beach gibi metro ile ulaşılamayacak bölgelere ulaşımı kolaylaştıran bu ucuz ulaşım şekli oldukça etkilidir.

5. Abralar (Boat)

Dubai Abralar (Boat)

Dubai toplu taşıma imkanlarından diğeri 10 metrelik Derede gezinen basit ve sevimli bu su taşıtları ulaşımın yanında egzotik tatlar yaşamayı da sağlıyor.

6. Su taksileri

Su taksileri

Abraların aksine tüm Arap Körfezi'nde seyahat edebilen bu deniz taksileri 25 knot'lara çıkabilen süratleriyle yolcularına konforu ve etkin ulaşımı bir arada yaşatıyor.

7. Feribot

Dubai Feribot

Ziyaretçilerin ve sakinlerin denizden kenti görmelerini sağlayan toplu taşıma sistemi olduğu için daha çok turistlerin ilgisini çekse de feribot Dubai için olmazsa olmaz bir ulaşım aracıdır.

8. Tramvay

Dubai Tramvay

Dubai toplu taşıma araçlarından Jumeirah Beach Residence ve Dubai Marina'nın yoğun nüfuslu alanlarıyla bölgedeki iş alanlarına verimli ve hızlı erişim sağlayan tramvay toplu taşıma sisteminin gözde bir parçasıdır.

9. Palm Jumeirah Monorayı

Palm Jumeirah Monorayı

Palm Monorail, Palm'ın bir ucundan diğerine turist veya yerlileri çekmek için tasarlanmış özel bir ulaşım sistemidir. Palm girişindeki ağ geçidi istasyonundan uzak ucundaki Atlantis Otel'e bağlanır.

Dünyanın incisi bu eşsiz şehre siz de gitmek ve sevdiklerinizle güzel vakitler geçirmek isterseniz Evrak Listesi linkinden vize ve diğer tüm konularda güvenle ve süratle destek alabilirsiniz.
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru