Dünya Yapay Takımadaları

Dubai’de inşa edilen dünyanın en büyük yapay takımadası olan ve ismine de yapay takımadaları denilen böyle bir Dünya haritası şeklinde tasarlandı. Bilindiği üzere Dubai alternatif tatil denilmeyecek kadar lüks bir tatil cennetidir. Dolayısıyla her geçen gün büyüyerek ve gelişerek bir ilkleri de bünyesinde barındırmayı sürdürüyor. Dubai Şeyhi Rashi El Maktoum 2006 yılında Dubai’ de yapımı süren 300 adadan bir tanesini Mıchael Schumacher’ e hediye edeceğini söylemişti. Vereceği adanın da maliyetine baktığınız da yaklaşık olarak 7 milyon doları bulduğu söyleniyor. Kısacası artık bu büyük dünya haritası tamamlanmış durumda.

Dubai World Island

Adalara Türkiye ve ABD’ nin de aralarında bulunduğu ülkelerin isimleri verildi ve şu an baktığınız da adalarında yaklaşık olarak % 30’unun satılmış olduğunu görebiliyoruz. Türkiye’nin adının verildiği ada ise halen satılmış değil. Ada için istenilen fiyat 14 milyon dolar. Bugüne kadar bir alıcısı çıkmış lakin onunla da pazarlıklar sonucunda bir sonuç alınamamış.

Dubai World Island

Yapay takımadaları yaklaşık olarak 55 milyon metrekarelik bir alanı kaplıyor ve 9 km uzunluğunda yedi kilometre genişliğe sahip olan adanın da kumsalı için toplam da 350 milyon metreküplük bir kum kullanılmış. Adalar kendi arasında konumlarına ve de büyüklüklerine göre de farklı fiyatlar gösteriyor. En ucuzu 7 milyonken en pahalısı ise 35 milyon dolar. Adanın yapımı daha önceden ismini palmiye adasından da duymuş olduğunuz Nakhel Grubu üstlenmiş durumda. Ada 2008’de tamamlandı. Adaların sahipleri arasında ünlü isimler David Beckham, şarkıcı Rod Stewart ve İngiliz milyarder Richard Branson yer alıyor. Burada ada satın almak yalnızca paranızın da yeteceği bir şey değil bunun için alacak olan kişi bir banka referansı da bulundurması gerekiyor.En son olarak satılan ada 2007 yılında çinli bir emlak zenginine 28 milyon dolara satıldı. Kısacası bu şekilde bir dünya cennetinde yaşamanın da bir bedelinin olduğu ortada ve bu bedel de öyle parayla ölçülebilecek bir şey değil.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru