Saeed Al Maktoum House

Dubai’nin çok sayıda cazibe merkezi bulunmaktadır sadece alışveriş yerleriyle değil aynı zamanda tarihi özelliklere sahip yerleriyle de ön plana çıkmış bir bölgedir. Saeed Al Maktoum Evi 1896 yılında inşa edilmiştir. Arap Körfezine bakan çok stratejik bir bölgede yer almaktadır. Konut 1958 yılına kadar Al Maktoum aile tarafından kullanılmaktaydı bu süre zarfında Maktoum aile tarafından kesintisiz olarak kullanıldı bu tarihten sonra da mülk turistik amaçlı olarak faaliyet göstermektedir.

Saeed Al-Maktoum House

Bu yapıyı ziyaret eden kişiler zamanında iktidar olan ve çok büyük işler yapan Maktoum ailesinin yaşantısı hakkında bilgiler edinmektedir. Ayrıca o döneme ait zenginlik, sadelik ve yaşantılar sergilenmektedir. Konut şuanda Dubai’de müze olarak faaliyet gösteriyor dileyen kişiler Dubai ziyaretlerinde bu dikkat çeken evi de gezebilmektedirler. Müze içerisinde eski Dubai yaşantısına dair her şeyi bulabilirsiniz günümüzdeki Dubai’de farklı olarak eski dönemlere ait paralar, pullar, mücevheratlar ve koleksiyonlar sergilenmektedir. O dönemlerden günümüzde Dubai çok fazla değişmiştir tarihi yapıların yerini lüks oteller, alışveriş merkezleri ve deniz almıştır. Bunların yanında bazı tarihi değerlerde korunmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Saeed Al Maktoum Evi’nde aile bireylerinin yaşantısını, o döneme ait belgeleri, paraları, pulları, haritaları ve yine o döneme ait Dubai yaşantısı hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Dubai hayatının geleneksel yapısını bilmek ve görmek sizinde çok ilginizi çekecektir. Eski dönemde yönetici olan Al Maktoum ailesi halka her zaman iç içe olmuştur ve hiçbir zaman bir mesafe ön görmemişlerdir. Ev mimarı yapısıyla da çok dikkat çeken bir özelliğe sahiptir. Mekke’de yer alan Kıble’nin yönüne göre inşa edilmiştir. O dönemde de şimdi ki gibi dini değerler çok ön planda olduğu anlamı çıkmaktadır.

Saeed Al-Maktoum House

Eve sağ taraftan giriş yapılması gelen misafirlere verilen önemi ifade etmek içindir. Evin güneyinde mutfak yer alır ve o dönemde sürekli açık halde misafirlerin istedikleri kadar yemek yiyebilmelerine imkan tanınır şekilde bir mutfak yapısına sahiptir. Evin her tarafından da çeşitli kokular ve aromalar vardır. Evi ziyaret ettiğinizde hem benzersiz bir felsefe hem de benzersiz bir mimari ile karşılaşacaksınız.

Saeed Al-Maktoum House
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru