The Dubai Fountain

Dubai çeşmesi Khalifa Gölü üzerinde yer alan dünyanın en büyük ikinci koreografi çeşmesi olarak bilinir. Bu göl üzerinde çeşitli şovların düzenlenmesi amacıyla kurulmuştur. 275 metre uzunluğunda ve 154.4 metre yüksekliğinde sergilenen gösteri ilgi gösteren herkes tarafından büyük bir hayranlıkla izlenmektedir. Dünyanın en güzel yerlerinden birisi olan Dubai’de bu tarz gösteriler ve şovlar çok ilgi çekmektedir. Alışveriş merkezleri, gösterişli otelleri, muhteşem güzellikteki denizin yapılan bölge sorumluları tarafından düzenlenen şovlarla turistler eğlendirilmektedir.

The Dubai Fountain

Dubai Çeşmesi ile yapılan gösteriyi izlemek istiyorsanız birkaç dakika öncesinden yerinizi almanız gerekir gösteri ortalama 2 dakika sürdüğü için önceden bölgede olmakta fayda vardır. Bu muhteşem gösteriyi daha yakından görmek istiyorsanız göl içerisinde tur yapan botlar için bilet alabilirsiniz gösteri zamanında bu botlar çeşmeye yaklaşır ve bitene kadar yakından izlemenizi sağlar. Gösterinin belli saatleri vardır ve gün içerisinde birkaç kez tekrarlanır. Gündüzleri 13.00 ve 13.30 saatlerinde 2 dakikalık gösteriyi izleyebilirsiniz tabi akşam saatlerinde ışıklar eşliğinde olduğu için gösteri daha görkemli olarak izlenmektedir. Akşam saatleri de 18.00 ve 23.00 saatleri arasında her yarım saatte bir tekrarlanmaktadır. Dubai çeşmesi şovu çok güzel bir atmosferde yapılır. Müzik, fışkıran sular, ışıklar, kalabalık ve çevredeki gösterişli binalar eşliğinde kendinizi bir şovun içerisinde hissedersiniz. Dubai’ye gittiğiniz zaman bu gösteriyi mutlaka yerinden izlemelisiniz. Çeşme 2008 yılında yapılan bir yarışma sonrasında seçilmiş ve daha sonra hayata geçirilmiştir. 275 metre uzunluğunda bu gösteriş çeşmesi 2009 yılında yapılan resmi açılış sonrasında ilk gösterisiyle faaliyete geçti. Çeşmenin gösterisi sırasında 25 renkli projektör kullanılmaktadır ayrıca havaya 83.000 bin litre su püskürme kapasitesi de vardır. Havaya fışkırtılan sular ile çok sayıda kombinasyon ve desen ortaya çıkartılıyor.

The Dubai Fountain

Fıskiyeden havaya çıkan görüntüler çok uzaklardan bile rahatlıkla görülebilmektedir. Panoramik özelliğe sahip Dubai çeşme gölünü milyonlarca kişi her yıl seyrediyor. 500 Fit yukarıya kadar ulaşan sular desenler ve kombinasyonlar eşliğinde dans ederken çevresine de muhteşem bir görsel sağlar. Işıklar ve müziklerle ayarlanmış muhteşem performansları mutlaka görmelisiniz.

The Dubai Fountain

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru