Abu Dhabi Gezilecek Yerler

Birleş Arap Emirlikleri ve Abu Dhabi Emirliği'nin başkenti olarak bilinen Abu Dhabi kültürünü ve doğal güzelliklerini de koruyup büyümeyi başaran bir şehirdir. Göz alan mimari yapısıyla, modern olan binalar, görkemli camileri, doğa harika olan plajlar ve geçmişin izlerini silmeden korunmuş olan tarihi yapıların şehrin en mükemmel ve dikkat çeken bölgeleridir. Bunların dışında ise farklı konulara değinecek olursak müzeler ve Abu Dhabi'yi çevresinde yer alan adalarıda görmeniz gerekir. Abu Dhabi'de farklı zevklere göre de eğlence etkinlikleri bulunmaktadır. Masmavi plaj da isterseniz güneşin tadını çıkartabilirsiniz ya da sessiz sakin olan çöllerde de safari turlarına katılabilirsiniz. Heyecanı seviyorsanız eğer su sporu ve tema parkları da tercihlerinizden biri olabilir.

Sheik Zayed Büyük Camii ( Sheikh Zayed Grand Mosque)

Sheik Zayed Büyük Camii

Dünyada yer alan en büyük camilerden biri olarak kabul edilen Sheikh Zayed şehrin en önemli sembollü halindedir. Havuz ve bahçelerle çevrili olan caminin 82 kubbesi, 1000 kolonu ve 24 karat altın kaplı avizeleriyle oldukça görkemli bir hava katmaktadır. Beyaz ve altın renkler ile işlenmiş olan dış yapısı da güneş ışığı altında ve gece ışıklandırılmalarında mutlaka görülmelidir. Camiinin çarpıcı özelliklerinden olan bir diğer özellik ise aynı anda 40.000 kişiyi ağırlayabilmesidir. Ayrıca da camiinin içinde dünyanın en büyük el yapımı halısı bulunmaktadır. 12 ton ağırlığında ise dünyada bulunan en büyük avize yer almaktadır.
Şehrin diğer camiilerinden farklı olmasının tek yanı her gün ziyaretçilere açık fakat Cuma sabahları yalnız ibadet için açılmaktadır. Cuma günleri 16.30-22.00 arası ziyaretlere açılmaktadır. Haftanın diğer günlerindeyse 09.00-22.00 saatlerinde gezmeye gidebilirsiniz. 

Abu Dhabi Gelenek Köyü (Heritage Village)

Abu Dhabi Gelenek Köyü (Heritage Village)

Abu Dhabi Gelenek köyünde Arap kültürünü yakından tanımanız ve çöl hayatını yaşayabilmek isteyen kişiler kesinlikle gitmeliler. Emirates tarafından yönetilen ve geleneksel bir köy olarak bilinmektedir. Bu zamanlarda açık hava müzesi olarak şehre gelenlerin en çok ilgilendiği yerlerden biri haline gelmiştir. 
Abu Dhabi Köyü'nde çöl hayatına kendine özgü yaşam koşullarını ayrıntılarına kadar dışarıya yansıtılmıştır. Gelenek Köyü içinde falaj sulama sisteminden denizden gelebilecek olan tehditler inşa edilmiş bir koru, keçi ticaret pazarlarından başlayıp camiisine kadar Arap köyünü yansıtan tüm yapı ve birimler bulunmaktadır.
Sahil taraflarında birbirine yakın olan yerlerde bulunmaktadır. 

Corniche Road

Corniche Road

Güzel bir yürüyüş yapmak istiyorsanız burası tam size göre. Kordon boyu yürüyebilirsiniz. 

Emirates Palace Hotel

Emirates Palace Hotel

7 yıldızlı olan süper lüks bu otelle güzel binası ve Hızlı ve Öfkeli filminde de görünmesi turistlerinde daha fazla ilgisini çekmektedir.

Flag Pole

Flag Pole

Marina Island'da bulunan bayrak direği, 123 metrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun bayrak direklerinden seçilmiştir.

Al Jahili Kalesi (Al Jahili Fort)

Al Jahili Kalesi (Al Jahili Fort)

Birleşik Arap Emirliklerinde en önemli tarihi yapılardan biri olan Kale, aynı zamanda da Al Ain'in en büyük kalelerindendir. 1891 senesinde 1. Sheikh Zayed egemenliğiyle inşa edilmiş olan kale 1898 senesinde tamamlandı. Abu Dhabi şehrini savunma amaçlı bir şekilde inşa edilmiştir. Bir dönem ise dağ geçitlerini koruyan ve bölgeler arasında barışı sağlayan Umman Trudur İzcileri'nin karargahı olarak kullanılmış olan kale tarih içinde yerel valiye konutu şeklinde de kullanılmıştır. Kalenin askeri öneminin dışında bölgede yaşayan en önemli ailelerinden biri olan Al Nahyan ailesinin konutu da olarak kullanılan kaleye daha farklı anlamlar katmıştır.
Abu Dhabi Turizm ve Kültür Bakanlığından 2007 senesinde tarihi dokuya hasar vermeden yenilenen kale şuanda da ziyaretçilere açık bir şekildedir. Kalenin yenilenmesinden sonra arkeolojik araştırmalar ve farklı tarihi belgelere de bakılmıştır. Şuanda kalenin içinde kalıcı sergilerin yanında sürekli değişip duran sergile de yapılmaktadır. Yapının kuzeyinde gezgin Wilfred Thesiger'e ait olan '' Bin London and Freedom of the Desert'' isimli kalıcı bir yer bulunmaktadır. Sergide ise fotoğraçının gezilerinde çektiği siyah beyaz fotoğraflar sergilenir. Batı tarafında da geçici sergi alanları yer almaktadır. Yemyeşil ve düzenli bahçeler ile çevrili olan yapı şehirde görülmesi gereken yerlerdendir. Pazartesi günlerinin dışında haftanın her gününde 09.00-17.00 saatlerinin arasında ziyaret etmeniz mümkün. Cuma günleriyse sadece 15.00-17.00 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Kale Al Mutawaa bölgelerinde, Al Ain'in güneydoğusunda yer alan Al Jahili Park'ın direkt olarak yanında bulabilirsiniz.

Sizde tüm bu güzellikleri yerinde görmek isterseniz gitmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri vizesi almanız gerekecektir. Vize işlemlerinizi sayfamızdan hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde online olarak temin edebilirsiniz.
 

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru