Abu Dhabi Hakkında Bilgiler

Abu Dhabi

BAE’ nin en gözde şehri Abu Dhabi, modern yapısı yanı sıra çarşısı, alışveriş mekanları ve tarihi ile gözde bir yerleşim yeridir. Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti olan ve nüfus yoğunluğunun en fazla yaşandığı ikinci şehir Abu Dhabi, Abu Dhabi Emirliği'nin de başkenti durumundadır. Abu Dhabi şehri, yapılan araştırmalar sonucunda, elde edilen arkeolojik katıntıları verdiği bilgilere göre M.Ö 3.yüzyıla kadar bir geçmişe sahip olduğu görülmektedir. Ceylan toprakları anlamına gelen şehir, efsanelere göre bu şehrin kuruluşu, genç bir ceylanın bir kavme, temiz suya götüren yolda önderlik etmesiyle birlikte başlamıştır. Günümüzde ise bu şehir dünyanın en hızlı modernleşme yapısına sahip şehirlerinden biri olmuş ve önemli turizm noktalarından biri olma başarısını göstermiştir.

Turizm Cenneti ABU DHABİ

Abu Dhabi

Abu Dhabi şehri, dünyanın en gözde turizm merkezlerinden biri olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Güneş'in sürekli gökyüzünde olması ve deniz suyunun sürekli ideal bir sıcaklık seviyede olması, özellikle tatil için ideal bir ortam sunmaktadır. Temiz ve doğa harikası plajlar ve masmavi bir deniz ziyaretçilerini oldukça büyülemektedir. Spor, golf, su sporları, safari turları ve tema parklarıyla birçok aktiviteyi barındıran bu şehir ayrıca sanat ve kültür zengini birçok müze ve sanat merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır. Görkemli camiler, saray ve kaleleri ise harika bir görsellik sunmaktadır.

Özellikle alışveriş tutkusu olanlar için oldukça farklı ve özel seçenekler sunan bu şehirde aynı zamanda yeme içme konusu da alışveriş kadar etkileyici. İçerisinde Arap kültürünü barındıran kendine has lezzetleriyle dünya mutfağının mükemmel örneklerinin tadılabileceği restoran, bar ve kafeler bulunmaktadır. Gece hayatı da en az gündüzleri kadar hareketli geçen şehirde, belirli kısıtlamalar olsa da gezilebilecek ve eğlence olarak tercih edilebilecek ortamlar sunulmaktadır. Şehrin en keyifli zamanları özellikle festival dönemleridir. Havaların ve deniz sıcaklığının en ideal olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri, ziyaret için en uygun dönemlerdir.
 
Abu Dhabi de Gezilecek Yerler

Birleşik Arap Emirlikleri' nin başkenti konumunda olan Abu Dhabi de geziecek yerler;  göz alıcı bir mimariye sahip görkemli camiler, modern yapılar, doğa harikası olan plajlar ve tarihi yapılarıyla birçok ziyaret edilecek mekanı barındırmaktadır. Şehirde her eğlence anlayışına uygun etkinlikler bulunmaktadır.

Sheikh Zayed Büyük Camii

Sheikh Zayed Büyük Camii

Dünya' nın en büyük ve görkemli camilerinden olan Sheikh Zayed, şehrin en çok ziyaretçisi olan yerlerinden biridir. Etrafında havuz ve bahçeler bulunan camide 82 kubbe, 1000 kolon ve 24 karat altın kaplı avizeler bulunmaktadır. Caminin en çarpıcı özelliği ise yaklaşık 40.000 kişiye ibadet imkanı sunabilmesidir. Ayrıca camide dünyanın en büyük halısı ve 12 ton ağırlığına sahip ve dünyanın en büyük avizesi özelliğini taşıyan avize bulunmaktadır.

Al Jahili Kalesi

Al Jahili Kalesi

Şehrin en önemli yapılarından biri olan kale, aynı zamanda Al Ain'in En büyük kalesidir. Şehir için inşa edilen bu yapı, şehrin korunması amacıyla yapılmıştır. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi yapısına zarar vermeden yenilenen kale, günümüzde ziyaretçilere açık durumdadır. Yemyeşil bahçeler arasında yer alan bu yapı kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Heritage Village

Heritage Village

Arap kültürünü yansıtan ve çöl hayatını gözler önüne seren bu köy mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Şu anda açık hava müzesi olarak hizmet veren köy, ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği yerler arasındadır.

Abu Dhabi şehrini ziyaret ederek, şehrin eşsiz güzelliklerini keşfetmek için gerekli vize işlemlerini Online Başvuru sayfasından rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru