Dubai Aquarium & Underwater

Dubai Aquarium & Underwater
Dubai Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi dünyanın en büyük asılı akvaryumu olarak bilinir. 10 milyon litrelik su ile Dubai Mall alışveriş merkezi içinde inşa edilen akvaryum 51 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindedir. Ayrıca 11 metre yüksekliğinde olan akvaryum içerisinde 140’dan fazla türe sahip binlerce sucul hayvan bulunmaktadır.

Dubai Aquarium

Akvaryum içerisindeki hayvanlar sizleri çok fazla etkileyecek özellikle farklı türlerdeki köpek balıklarını gördüğünüzde hayretlik içerisinde kalacaksınız. Akvaryum ve çevresinde farklı etkinlikler de düzenlenmektedir farklı ışıklandırmalar, havai fişek gösterileri ve su etkinlikler gelen ziyaretçilerin çok güzel anlar yaşamasını sağlıyor. Bu akvaryum çocukların da çok sayıda su canlısını keşfetmesi için bulunmaz bir fırsattır. Akvaryum içerisine girme fırsatı da sunulmaktadır. Yetkililer eşliğinde köpek balıklarıyla yüzebilir ve akvaryum üzerinde tekne turu da yapabilirsiniz.

 

The Lost Chambers Aquarium
Atlantis The Plam içerisinde yer alan The Lost Chambers Akvaryumunda ziyaretçiler binlerce deniz canlısını görme fırsatı yakalıyor. Özel olarak hazırlanmış cam bölge ile muhteşem bir manzara eşliğinde bölgeyi gezebiliyorsunuz. Köpek balıkları, piranhalar, ıstakozlar ve çok sayıda deniz canlıyla yan yana gelme şansınız var. Akvaryum bölgesi çok özel olarak tasarlanmıştır. Kalıntılar, gemi batıkları ve renkli objelerle deniz yaşantısı tam olarak yansıtılır. Yapacağınız tur ile çok şey öğrenirken çok unutulmaz keyifli anlar geçirebilirsiniz. Gün içerisinde ziyaretçilere özel turlar düzenleniyor bilgilendirme eşliğinde yapılan turlarda görsellikte ön planda tutulmaktadır. Deniz canlılarını yakından takip ederken bazılarıyla da temas kurma şansına sahip olabiliyorsunuz. Kayıp odalar akvaryumunda çok sayıda farklı etkinlik de düzenlenmektedir. 

Dubai Aquarium

 

Kidzania
Kidzania eğlenceyi ve eğitimi aynı anda sunan çeşitli aktivitelerin yapıldığı çok özel bir alandır. 4 ile 16 yaş arasında çocuklara özel olarak tasarlanmış bölgede doğal bir ortam oluşturulmuştur. Güvenlik, gerçekçi ve eğitici etkinliklerle çocuklar kendilerini keşfetme şansı buluyor. Gerçek hayatta olduğu gibi çocuklara öğretmen, doktor, itfaiyeci gibi meslekler öğretilmekte ve uygulanmaktadır. Çocuklar bu meslekleri uygularken bir yandan çok eğlenirken bir yandan da gerçek hayatta nelerin olduğun yaşayarak öğreniyorlar. Kapalı eğitim merkezi alanı içerisinde her şey yetkililer tarafından düşünülmüştür sadece çocukları değil aynı zaman bu alan büyükleri bile çok etkiliyor. Meslekler, ekonomi, para, alışveriş gibi en temel kavramları yaşayarak öğrenen çocuklar farklı bir deneyim kazanmış oluyor.

Kidzania

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru