Dubai Baharat Çarşısı

Baharatlar, tarih boyunca Arap kültüründe önemli yer tutmuştur. İklim koşullarından dolayı gıdaların saklanması için kullanılan baharatlar günümüze yaklaştıkça yemeklere tat katan aromalar halini alarak günümüzdeki popülerliğini korumaktadır. Her ülkenin kendine has baharatları bulunmaktadır. Ülkemizde de mısır çarşısı en meşhur baharat çarşılarından biridir. Fakat Arap ülkeleri arasında bir baharat çarşısı vardır ki gerçekten bütün giden turistleri kendine hayran bırakır. O baharatların Aroması, kokusu yanında rengarenk halleriyle tam bir görsel şov sunan bu baharat pazarı Dubai’ de bulunmaktadır.

Dubai Baharat Çarşısı

Lüks yaşamı, gökdelenleri ve kumsalları ile bilinen Dubai’nin çokta bilinmeyen turistik merkezlerinden biri de “Spice Souk” orijinal adıyla bilinen Deira bölgesindeki Baharat çarşısıdır. Zaten ünlü olan Arap baharatları bu ülkede ayrı bir kalitede sunulmaktadır. Alışveriş merkezlerinde de bulabileceğiniz aynı tür baharatları, baharat çarşısında daha taze hem de daha uyguna alabilirsiniz. Çünkü Dubai Baharat Çarşısı pazarlık yapmak meşhur olup iyi bir pazarlıkla güzel bir baharat alışverişi yapabilirsiniz.

En güzel hediyelikler

Dubai Baharat Çarşısı

Yurtdışına çıktığınız da sevdiklerinize genelde magnet, anahtarlık gibi ürünleri hediyelik olarak alırsınız. Fakat Dubai’de tatil yapıyorsanız, baharat çarşısından alacağınız, her zaman her yerde bulamayacağınız eşsiz lezzetteki baharatları ve yine çarşıda satılan birbirinden güzel hurma çeşitlerini yakınlarınıza hediye olarak alabilirsiniz. Ayrıca kendiniz içinde alıp, yemeklerinizde kullandığınızda tatil anılarınızda canlanıverir.

Deira’ da bulunan spice souk yani Dubai Baharat Çarşısı biraz tarihinden bahsetmek gerekirse, Ülkenin eski şehirlerinden olarak bilinen yerleşim yerinde yaklaşık 50 senedir faaliyet gösteren geleneksel bir pazardır. Tarihine baktığımızda çok çok eski bir Pazar gibi gözükmese de Arap ülkelerindeki baharat kültürü yüzlerce yıl eskilere dayandığından, ülke sakinleri bu konuda oldukça tecrübelidirler.

Dar Sokaklardaki Renk Şölenine Hayran Kalacaksınız

Dubai Baharat Çarşısı

Peki pazarda ne çeşit baharatlar vardır? Aslında yüzlerce çeşit ve renkte baharatlar bulmak mümkündür ama en ünlülerinden bahsetmek gerekirse; biber çeşitlerinin neredeyse tamamı, zerdeçal çeşitleri, Hindistan kakulesi, sumak, kimyon, tarçın, kişniş gibi aklınıza gelen gelmeyen her türlü baharatı bulmanız mümkündür. Ayrıca pazarda tek tek satıldığı gibi ünlü baharat karışımlarını da bulabilirsiniz.

Baharatlar ayrıca bütün halinde sunulurken, satıldığında toz haline getirilerek verilir. Pazarın öyle bir havası vardır ki girerken zaten o kokusu sizi alıp götürür, dar sokaklarda ki baharat çuvallarının meydana getirdiği renk cümbüşü ile tam bir şölen yaşarsınız. Tüm duyu organlarınıza hitap eden bu pazarda baharat ile ilgili hiç bir işiniz olmasa dahi satın almak isterseniz. Deira’ da ki baharat çarşısına ulaşmak için ise Bur Dubai’den su taksileri ile ( yaklaşık fiyatı 1 dirhem ) ulaşım mümkündür. Yanında altın çarşısı bulunan Dubai ünlü baharat çarşısı, kanal boyunda bulunmakta olup, ulaşım yeşil metrolarla da sağlanabilir. Metro duraklarından Al Ras’ da indiğinizde, çarşı oraya çok yakındır.

Dubai Baharat Çarşısı

Çalışma Saatlerine Dikkat

Dubai’de alışveriş yaparken alışveriş saatlerine de çok dikkat etmelisiniz. Çünkü hava şartları ve tatil günlerinden dolayı çalışma saatleri biraz farklıdır. Çalışma saatlerinden bahsedecek olursak; 

  •  Cuma günleri tatil
  •  Cumartesi öğleden sonra açık
  •  Hafta içi ise 09:00’da açılan baharat çarşısı 13:00-16:00 saatleri arası kapalı ve 16:00 – 21:00 saatleri arası faaliyet göstermektedir.

Alışveriş yapacaklar için pratik kur bilgisi de verebiliriz. Ülkenin para birimi Birleşik Arap Emirliklerinde kullanılan, Dirhem’ dir. Dirhem Türk Lirasının yaklaşık aynı değerindedir.  Alışveriş ile ilgili bir detay daha vermek gerekirse, elinizdeki dövizi ülke parasına çevirip o şekilde alışveriş yapmanız sizin için daha uygun olacaktır. Mağazalar avro ve dolar kabul etmektedir fakat kuru düşükten tuttukları için orada zarar edebilirsiniz. Bunlara dikkat etmelisiniz. 

Dubai seyahatiniz için ise bir rehber arıyorsanız Dubai Vizesi Başvurusu sitesinden vize işlemlerinizi sorunsuz ve tecrübeli personeller sayesinde güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru