Dubai Müzesi

Dubai şehri denildiğinde akla gelen ilk şeyin lüks ve uç noktalar olduğu açıktır dünyanın en uzun binasından tutun da dünyanın ilk 7 yıldızlı oteline sahip olma özelliği vardır. Üstelik yazın ortasında kışın keyfini yaşayabileceğiniz kayak tesisi ya da modanın kalbinin attığı bir ada. Sanıyorum eğer ki Dubai’ye hiç seyehat etmediyseniz artık orayı da görme zamanı geldi. Üstelik zamanın geçmemesi içinde biraz aceleci olmanız gerekiyor. Çünkü Dubai her gün o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki bu değişime neredeyse ayak uyduramıyorsunuz. Bir adaya gittiğiniz de kule aklınızda kalıyor kuleye gittiğiniz de marinayı görmek istiyorsunuz. Kısacası dünya harikası olan bu yerde zamanın da nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Dubai Müzesi

Dubai demek lüksün geldiği son nokta demek ancak bu lüksü de yaşarken öyle çok paralar harcamanız da gerek yok. Sanıyorum ki birçok ülke ile kıyaslandığında oldukça ucuz bir yer diyebiliriz. Dubai ‘de eğlence ve sosyal hayat asla durmaz ancak bu demek değildir ki burada kültürel ve sanatsal hayatta unutulmuş. Aksine Dubai sanata büyük önem vererek yeni modernize edilen binalarında dahi sanatı ön planda tutmuştur.

Dubai Müzesi

Dubai müzesi bölgenin de hem sanat hem de sanatçılar açısından yüzünü güldüren noktası çünkü burası aynı zamanda bir kültürel merkez olma niteliğini de taşıyor. Müzenin günlük yüzlerce ziyaretçisi oluyor ve bu ziyaretçilerde Dubai’nin kültüründen tutun da Arap kültürüne varıncaya kadar pek çok noktada bilgi sahibi olabiliyorlar. Müze Dubai’ nin orijinal tarihini yansıtıyor bu yüzden de çok önemli. Dubai zamanla birçok tarihle yüzleşen ve fakirliğin dibinden tutun da zenginliğin en üst noktasına kadar yaşamıştır.

Dubai Müzesi

Tarih boyunca yaşanan bu gelişim süreci de aynı zamanda müze içerisinde sergilenerek bütünsel bir bilgi sahibi olunması açısından gezilmesi önemlidir.  Müze içerisinde seramik, silah, mezar, bina ve kent toplulukları gibi bir çok antik anıtları da bünyesinde barındırarak sergiliyor. Müze içerisinde geçmişten bugüne de bir gezinti yapmış olacaksınız. Dubai denildiğinde aklınıza bir çok şeyin geldiğinin farkındayız ve bu farkındalıkta aslında müze ziyareti sonrasında daha açıkça ortaya çıkarılıyor.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru