Palm Cumeyra

Palm Cumeyra Birleşik Arap Emirliklerinin oluşturmuş olduğu Dubai’ de turizmin hareketlendirilmesi konusunda tasarlanmış ve bu nedenle de geliştirilmiş olan yapay takım adalardan bir tanesidir. Dubai bilindiği üzere turizme büyük önem vermektedir. Bu nedenle de sürekli olarak kendini geliştiren ve yenileyen bir yapı sunar. Bu projelerden bir tanesi de palmiye görünümlü adacıklardır. Dolayısıyla bu adacıkların her birinde farklı konseptler uygulanarak ülkeye girişlerinde daha renkli hale getirilmesi konusunda çalışmalarını sürekli olarak devam ettirmiştir. Palmiye adaları üç ayrı takım adadan meydana gelmiştir bu adaların birinin ismi Palm Derya diğeri de Palm Cebel Ali’ dir. Bu adalar Dubai’de kıyı şeridinde toplamda 570 km’lik bir alanda yer alır. Palm Cumeyra ise basra körfezi içinde yer alır.

Palm Cumeyra

Palm Cumeyra için bir palmiye görüntüsünde diyebiliriz ve buraya bir köprü üzerinden geçilerek ulaşabilirsiniz.  Dubai için genel anlamda şunu söylemek mümkün olabilecektir. Burası her şeyin iyisine ve lüksüne sahip olmak için oluşturulmuştur.  Geçtiğimiz tarihine bakarsanız bir küçük balıkçı koyundan da bugün beklenen ve istenilen konuma da gelmiştir. Yalnızca turizm değil aynı zamanda petrolle birlikte kendi ekonomisini de artırmış ve halen de artışını yükselterek devam ettirmektedir.  Palmiye adaları şeklindeki tasarım daha öncesinde pek çok konuda tartışmalara neden olmuş ve projenin de sonuçlanıp sonuçlanmayacağı her zaman tartışılmıştı. Ancak bugün Palm Cumeyra ‘dan bunu rahatlıkla anlayabiliyoruz ki proje tamamen BAE’nin de kalkınması ve büyümesi için gerekliydi.

Palm Cumeyra

Adaya şöyle uzaktan baktığınız da aslında gerçeğe de meydan okuduğunu çok iyi görebiliyorsunuz. Bu nedenle de sizde bir hayranlık uyandırması normaldir. Bölge Dubai’nin en çok ziyaret edilen bölgelerinden birisi olmuştur.  Ada’da palmiye ağaçlarının gölgesinde çılgınca hayallerinizi de gerçekleştirmek için eğlenceli partilere katılabilirsiniz.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru