Palmiye Adaları

Palmiye adaları Dubai kıyılarına inşa edilmiş olan ve 1060 küçük evden oluşur. Dubai’nin turizm sektöründeki çıkışına baktığınız zaman palmiye adasının oldukça fazla etkisinin olduğunu görebilirsiniz.
Palmiye adasının inşaatı için yaklaşık olarak iki milyar dolar harcanmış dolayısıyla Dubai emirliği için oldukça büyük bir öneme sahip. Proje başlamadan önce yaklaşık üç yıllık bir araştırma sürecine girilmiş ve bu üç yılın sonunda da toplamda 5 bin kişinin konaklayabileceği 12 bin palmiye ağacının dikilmesi kararlaştırıldı.  Buranın özelliği uzaydan bile görülebilecek olmasıydı. Projenin içerisinde yer alan plajlar toplamda 120 kilometre uzunluğa sahip.

Dubai Palmiye Adaları

Projenin sahibi ise Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum hatta bugün proje içerisinde yer alan villalardan biri de Türk işadamı Şehmuz Tatlıcı’ya ait. Bünyesinde tam 385 villayı barındırıyor.  Aynı zamanda projenin içerisinde villa sahiplerine baktığınız da dünyanın en ünlü futbolcularından tutun da işadamlarına kadar birçok kişi yer alıyor. Dolayısıyla dünyada projenin çok fazla ses getirdiği ortadadır.
Projeye dair villaların satış fiyatları ise gizli tutulurken tahmini rakamların 1,5 milyon dolar civarında olabileceği düşünülüyor. Villaların diğer bir özelliği ise Arap, Amerikan ve de Avrupa kültürünün mimarisi şeklinde tasarlanıyor olmasıdır. Bu villaların mutfak dekorasyonlarının ihalesi ise bir Türk firması tarafından alınmış.

Dubai Palmiye Adaları

Adanın inşa süreci 2002 yılında başladı ve 11 kilometre bir uzunluğa sahip bu ismin verilmesinin nedeni ise Palmiye görüntüsünde olmasıdır. Ada Dubai’ den yaklaşık olarak 300 metre açıklıkta inşa edilmiş ve 17 bölümden oluşmuş. Adanın 28 farklı mimari formatta inşa edilmiş yapısı var. İçerisinde oteller, golf sahaları, bahçeler ve alışveriş merkezleri ile marinalar yer alacak.

Dubai Palmiye Adaları

Dubai turizmine büyük önem verdiği bu adalar konusunda çalışmalarını da halen sürdürmektedir. Projenin büyük olması aynı zamanda doğa ile dost alanlarında yapılması noktasında önem taşımaktaydı bu nedenle de adaların inşaatı konusunda doğadan yana bir tavır sergilenerek gereksiz girişimlerinde önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru