Dubai Gezilecek Yerler

Dünya’da nereye giderseniz gidin Dubai’ yi görmedikten sonra aslında tam olarak da kendinizi gezmiş saymamanız gerekir. Çünkü gerek destinasyonlarından gerekse sahip olduğu turizm olanakları açısından dünyada gidilmesi gereken mutlak yerlerden bir tanesi. Gün geçtikçe de büyüyen bir turizm yapısına sahip bu nedenle de ilgi çekmeyi her zaman sürdürmüştür. Dubai için bir nevi Ortadoğu’nun da Monako’ su demek yerinde olacaktır.
 
Dubai 1800’lü yıllarda belki tarih okuyanlar bileceklerdir bir balıkçı koyuymuş ancak 1950 yılından sonra petrolün bulunması buranın birden hareketlenmesine neden oldu. Bir de başarılı yönetim şekli sayesinde önemli bir turizm cenneti halini almış durumda. Dubai’ yi buraya kadar getiren en büyük özelliği pazarlanan turizm ve ticaretidir. Ülkemizden de Dubai’ ye gidişler hem ticaret noktasında hem de turizm noktasında bir hayli fazladır. Arap emirliğinin bir de lüks ve ihtişamına karşılık ucuz olması buraya ilgiyi de daha fazla artırmıştır. Örneğin 100 TL’ ye ciddi güzel bir otelde hem de merkezde kalabiliyorsunuz. Tatil programına Dubai’ yi koyanlar için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda Dubai gezilecek yerler konusunda size detaylı bir bilgi vermek istedik aşağıda listeleyeceğimiz yerlere gitmeden Dubai’ den geri dönmenizi önermiyorum.

Dubai Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler 
Buraya gitmeniz için size önereceğimiz tarih Ekim ve Aralık aylarıdır çünkü bu dönemde bizde kışın etkisi kendisini göstermeye başladığında siz orda denize girmenin keyfini sürebileceksiniz. Dubai’ nin üstelik vergisiz alışveriş sunuyor olması alışverişlerinizin de daha ucuza geleceği anlamını taşıyor. Kısaca buraya yalnızca alışveriş için bile gitmek aslında yetecektir. 

Burj Al Arab

Burj Al Arab

Görmeniz gereken listenin en başında şehrinde bir simgesi haline gelmiş olan dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli Burj Al Arab otelidir. Burası denize dolgu yapılarak inşa edilmiş bir oteldir bu nedenle de mimari açıdan önemi büyüktür. Otel dünyada yelken otel şeklinde de isimlendirilmektedir.  Otelin en üstünde helikopter pisti yer alıyor hatta burayı televizyonlardan da ünlü tenizçileri maç yaparken görmüş olabilirsiniz. Otele giriş yapabilmeniz için ya bir oda rezervasyonu yaptırmanız ya da restoranda bir yemek yemeniz gerekiyor. Ancak fiyatlarına bakınca da insan biraz çekinmiyor değil yaklaşık olarak 6000 liradan başlayan fiyatlara yemek yiyebiliyorsunuz. Bu kadar yiyemem derseniz en aşağı 350AED ödemek durumundasınız bizim size önerimiz eğer ki otele girmeyecekseniz o zaman Jumeirah plajından otelin bir fotoğrafını çekmelisiniz.

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burası yalnızca Dubai için değil aynı zamanda dünya da da ses getiren yapıtlardan bir tanesidir. Binanın uzunluğuna bakacak olursanız 828 metre boyunda ve şu an bile dünyanın en yüksek binası olarak nam yapmış durumda. Burj Khalifa Dubai’ ye gidenlerin ziyaret etmesi gereken listede mutlaka ikinci sırada olması gerekiyor. Bina içerisinde birçok restoran ve de tesis yer alıyor. Binanın 124 ve de 148. Katlarında seyir terasları yer alıyor bu sayede Dubai’yi yi tepeden şöyle doya doya seyredebiliyorsunuz.  Bu teraslarda ise ücret sizin seyretmek istediğiniz saate göre değişebiliyor. 


The Dubai Mall

The Dubai Mall

Aslında gezilecek yerler içerisinde bir alışveriş merkezinden bahsetmek doğru olmayabilir ancak konu Dubai olduğunda bu konuyu esnetmekte mutlaka yerinde olacaktır. Çünkü burası dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. 2009 yılında açılmış ve içerisinde şu an itibariyle tam 635 adet mağaza yer alıyor. Yani burası için söylenecek tek şey var gezerken kaybolmamanız mümkün değildi.  İçeride birçok ünlü markanın mağazasını bulabilirsiniz ancak Türkiye’den olduğundan daha ucuza alışveriş yapmanız mümkün. Tatil için gittiğinizde buraya ikinci gün gelerek hem gezip hem de alışverişinizi tamamlamanızı öneriyorum çünkü geride gezmeniz gereken o kadar fazla yer var ki bir de alışveriş telaşıyla buraları unutmamalısınız.
 
Dubai Müzesi

Dubai Müzesi

Tarih ve de geçmişi öğrenmeyi merak eden biriyseniz o zaman Dubai müzesi uğramanız gereken yer olarak karşınıza çıkacak. Çünkü burası Dubai’nin geçmişi konusunda birçok bilgiyi de size sunuyor. Örneğin Dubai yerlilerinin yani Emiratilerin geçmişteki yaşam şekilleri de müze içerisinde sunulmuş. Geçmişten bugüne bir baktığınız da aslında büyük başarıyı da burada daha iyi anlayabiliyorsunuz. Müzede petrolden önceki hayatta konu edilmiş durumda.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah

Dubai gezilecek yerler denildiğinde aslında o kadar çok proje gözümüzde canlanıyor ki bunların arasında adaları da koymazsak olmazdı sanırım. Palm Jumeirah Dubai denilince akla gelen 3 palmiye adasından biridir. Ada denizin doldurulması neticesinde bir kara parçasına dönüştürülmüş ve içerisinde 30’un üzerinde bir işletmeyi kapsıyor. Bu ada için uzaydan bile görünüyor demek doğru olacaktır. Burada bir eve sahip olmak tüm dünyada olduğu gibi Arap Emirliklerinde de zenginliğin ve de prestijin bir göstergesidir. Adada turist olarak gezeceğiniz çok fazla bir yer yok ancak taksiyle adada bir tur atmak size iyi gelecektir.
  
Dubai Marina

Dubai Marina

Yaz ve güneş denildiğinde Dubai’ den başka bir yeri de hayal etmek doğru olmayacaktır. Dubai Marina ise Dubai gezilecek yerler listesinde mutlaka olmalıdır. Dubai Marina’ da en güzel şey akşamın serinliğinde yürümek özellikle de eşinizle ya da sevdiğiniz kişiyle bir yürüyüş sizin tüm sıkıntılarınızı da alıp götürecektir. Bölgenin en büyük özelliklerinden biri dünyanın en uzun burgulu gökdelenine sahip olması. Dubai kesinlikle enleri yaşayabileceğiniz ender yerlerden biridir. 

Jumeirah Camii

Jumeirah Camii

Müslümanlar için caminin önemini sanıyorum anlatmaya gerek yoktur ancak Jumeirah Camii gerçek anlamda dünyanın en güzel camilerinden bir tanesi yapımı 1975 ve 1975 yılları arasında tamamlanmış. Burası için Dubai’ de en çok fotoğrafı çekilen yer demek doğru olacaktır.  Tam bir seyirlik demek yerindedir. Aynı zamanda caminin özelliği ise Müslüman olmayanlarında ziyaret edebilecekleri tek cami olmasıdır. Müslüman olmayanlar için haftanın belli günleri camide rehberli turlar düzenleniyor.

Bu yazıyı sosyal medyada paylaşabilirsiniz

UAE/Dubai online vize başvurusu

Online Başvuru